top of page

Bu yemekler öldürür! Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği...

1. Fugu (kirpi balığı) İnce dilimlenerek servis edilen bu balık, iç organlarında bulunan tetrodotoxin ve nörotoksin nedeniyle doğru ve titiz hazırlanmadığı taktirde yiyen kişiyi felç edebiliyor.Japon yasalarına göre kirpi balığı servis edilen restoranlarda çalışan ahçıların en az 3 yıl balığın hazırlanmasıyla ilgili eğitim alması gerekiyor.

2. Dev Boğa Kurbağası En büyük kurbağa türü olan boğa kurbağaları genellikle Afrika ülkesi Namibya'da kutlamalarda tüketilen bir yiyecek.Yılda sadece özel günlerde nadiren tüketilen bu yemek, yetişkin kurbağalardan yapılıyor. Çünkü henüz çiftleşme dönemine girmemiş genç kurbağalarda böbrek yetmezliğine neden olan bir toksin bulunuyor.

3. Ackee meyvesi Sadece Jamaika'da yetişen bir meyve türü olan Ackee, tam olgunluğa erişmeden ve siyah tohumları açmadan önce tüketilmesi gerekiyor.Yemeklerde de kullanılan bu meyvenin tohumlarında hypoglycin denilen zehir bulunuyor.

4. Sannakji (canlı ahtapot) Korelilerin favori yemeği olan bu bebek ahtapot, parçalara ayrılıp canlı olarak servis ediliyor.Yenildiği esnada uzuvları hala hareket halinde olduğu için, vantuzları yiyen kişinin boğazına yapışıp boğarak ölümlere yol açabiliyor. Bu yüzden bu yemeğin çok ufak parçalara ayrılıp servis edilmesi gerekiyor.

5. Kanlı istiridye Genellikle Çin'de tüketilen bu istridye, aslında yenilebilen nadir istridye türleri arasında yer alıyor.Her türlü yemeğe katılan, oksijen seviyesinin düşük olduğu yerlerde yaşayan bu canlı, bünyesinde hepatit A, hepatit B, typhoid ve dysentery virüs ve bakterilerini taşıyor.

6. Hakarl İzlanda'nın ulusal yemeği olan sadece o çevrede yaşayan bir köpek balığı türü. Bu balık temizlendikten sonra 6 ay boyunca asılı bir şekilde kurutulmaya bırakılıyor. İdrar yolu bulunmadığı için tüm organlarında atık ve toksik madde bulunduruyor. Uzun süre kurutulmaya bırakılmadan yenilirse ölümlere sebep oluyor.

7. Casu marzu Koyun sütünden yapılan bir peynir türü. Marzu, açık bir şekilde dışarıda bırakılır ve sineklerin içine larvalarını bırakmasına izin verilir.Peynirin içindeki larvalar peynirin mayalanmasını sağlıyor fakat canlı olan larvalar yendiği taktirde ölümcül mide sorunlarına yol açabiliyor.

8. Echizen kurage (denizanası yemeği) Fotoğraftan da gördüğünüz gibi devasa boyutlarda olan bu denizanası Japonya'da yemek olarak tüketiliyor. Zehirli kısımları çıkarılan canlı, ince parçalara ayrıldıktan sonra iyi pişirilip yenilebilir hale getiriliyor.

9. Fesikh Bu balık sadece Mısır'ın Shem el-Nessim şehrinde yerel bahar festivalinde tüketiliyor. Mısır'ın geleneksel yiyeceği olan bu balık 1 yıl boyunca tuzlanmış halde güneşin altında kurumaya bırakıldıktan sonra tüketilebiliyor. Aksi taktirde barındırdığı toksinler nedeniyle ölüm kaçınılmaz.

10. Cassava (manyok) Afrika ve Güney Amerika'da bulunan bu kök sebzesinden genellikle içecek, puding, kek ve cips yapılıyor. Kök ve yaprak kısmında siyanür barındıran bu bitki, titizce hazırlanmadığı taktirde ölümü de beraberinde getiriyor.

11. Maymun beyni Asya'da yaygın olarak yenilen maymun beyni, çiğ ve pişmiş olarak tüketiliyor. Fakat bu yiyecek doğru hazırlanmadığı taktirde tedavi edilemez ölümcül Varyant Creutzfeldt- Jakob beyin hastalığına neden oluyor. Kısacası beyin yemenin cezasını yine beyin çekiyor.

12. Pangium edule Mide bulandıran meyve olarak tanınan Pangium edule, barındırdığı hidrojen siyanür maddesi nedeniyle insanlar için ölümcül bir yiyecek. Kabuğu çıkarılmış halde haşlanıp, muz yapraklarına sarılı bir şekilde bir ay kadar kurumaya bırakıldığında yenilebilir hale geliyor.

13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page
personel yemeği, tabldot, yemek fabrikası, catering, yemekhane, istanbul yemek şirketi, esenyurt yemek fabrikası, yemek ihtiyacı, düğün yemeği, özel yemekler